მთავარი  |    ფორუმი  |    FAQ  |    წესები  |    კონკურსები  |    რეკლამა ჩვენთან  |    კონტაქტი

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

3 გვერდი V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Invision Power Board (IPB) 3.0.X, ინსტალაცია, გაქართულება...
suckers
პოსტი Feb 4 2010, 10:29 AM
პოსტი #1


აქტიური წევრი
***

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 189
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 1.446



პირველ რიგში ვერსია 3.0.3
გადმოწერე

ქართულად წერის დაყენება

გადმოწერეთ ეს ფაილი geo.js და ატვირთეთ თქვენს ftp-ზე

პროგრამული კოდი
/public/js/geo.js


შემდეგ შევდივარ ადმინ პანელში -> Look & Feel > თქვენი სკინი > Manage Templates & CSS > Global Templates > globalTemplate

მოძებნეთ

პროგრამული კოდი
</head>
    <body id='ipboard_body'>


ხოლო მის ზემოთ ჩასვით ეს

პროგრამული კოდი
<script type="text/javascript" src="/public/js/geo.js"></script>



ახლა გადადით Editor-ში

Icon ajaxEditBox
Icon editorShell
Icon ips_editor

აქ ყველგან, სამივეში მოძებნეთ

პროგრამული კოდი
<textarea


მის შემდეგ დაამატეთ

პროგრამული კოდი
onkeypress="return makeGeo(this,event);"


ამის შემდეგ ყველგან [php]<textarea[/php]-ს ზემოთ ნახავთ </ul> მის წინ ჩასვით

პროგრამული კოდი
<li>
<input type="checkbox" id="geoKeys" checked="checked"/> ქართულად წერა
</li>


ქართული კლავიატურა PM ფორმაში

Messenger -> PMQuickForm

სათაურში რო დაიწეროს მოვნახოთ:
პროგრამული კოდი
<input type='text'
და მის მერე ჩავსვათ
პროგრამული კოდი
onkeypress="return makeGeo(this,event);"

წერილშI რო დაიწეროს მოვნახოთ:
პროგრამული კოდი
<textarea
და მის მერე ჩავამატოთ
პროგრამული კოდი
onkeypress="return makeGeo(this,event);"


ჩართვა გამორთვის თოლია:
მოვნახოთ
პროგრამული კოდი
<li class='field'>
   <label for='pm_textarea_{$toMemberData['member_id']}'>{$this->lang->words['quick_message']}</label>


და მის ტავზე ჩავამატოთ:

პროგრამული კოდი
<li class='field'>
<span class='rte_control rte_palette' title='ქართული კლავიატურა'>
<input type="checkbox" id="geoKeys" checked="checked"/> KA
</span>
</li>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
davizo70
პოსტი Feb 4 2010, 11:37 AM
პოსტი #2


აქტიური წევრი
***

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 344
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
მდებარეობა: თბილისი
წევრი №: 9.173



ეხლა ვაყენებ მაგას და ერთი რამ მაინტერესებს: თუ გავაინსტალირებ http://domain დირექტორიაში, სამომავლოდ, თუკი დამჭირდება საიტის შექმნაც, შევძლებ http://domain/forum სისტემაზე გადაყვანას? ანუ, ამჟამად მე მხოლოდ ფორუმი მჭირდება, მომავალში კი შესაძლოა საიტიც შევქმნა.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
suckers
პოსტი Feb 4 2010, 12:08 PM
პოსტი #3


აქტიური წევრი
***

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 189
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 1.446



davizo70
კი, როგორ არ შეიძლება გადატანა... შექმნი პაპკას ,აი შენ გინდა forum და დაწვრილებით აგიხსნი მერე როგორ უნდა გააკეტო..




ნიკის ჩასმა პოსტში

შევდივართ ადმინ პანელში რა თქმა უნდა და შემდეგ გადავდივართ:
Look & Feel -> თქვენი ძირითადი დიზაინი
მარცხენა მხარეს აირჩიეთ: Topic View, გაიშლება მენიუ, იქ კი უნდა ავირჩიოთ:
TopicViewTemplate
ამ ფაილში უნდა მოვძებნოთ: author vcard რომლის ძირითადი ტეგიც არიც <span>
ანუ უნდა იყოს ესეთი რამე: <span class="author vcard">ტექსტი</span>
აიღეთ მთლიანი <span>-იდან </span>-მდე და შეცვალეთ ამით (ყურადღება მიაქციეთ, რომ

პროგრამული კოდი
       <span class="author vcard">
<script type="text/javascript">
function chasvi(ra)
{ var sad = document.getElementById('fast-reply_textarea');
sad.value += '[b]' + ra + '[/b]\n';
}
</script>
<a class="url fn" href='java script:chasvi("{$post['author']['members_display_name']}");' title='ჩავსვათ წევრის სახელი ტექსტურ რედაქტორში'>{$post['author']['members_display_name']}</a>
<a class="url fn" href='{parse url="showuser={$post['author']['member_id']}" base="public" template="showuser" seotitle="{$post['author']['members_seo_name']}"}' title='ვნახოთ წევრის პროფილი'>
<img src='http://racha.ge/public/style_images/profile.png' alt='profile' style='border:0' /></a>
{parse template="user_popup" group="global" params="$post['author']['member_id'], $post['author']['members_seo_name']"}</span>


(IMG:http://s11.radikal.ru/i183/1002/1e/bcb2247c4693.jpg)
© forum.undergrounds.ge
თემა არ ავპინოთ?

ყურადღება მიაქციეთ ზემოთ,,, java script ერთად არ წერია და ჩაასწორეთ, დაპოსტილის რედაქტირება არ შემიძილა მე...


POLL (გამოკითხვის ფორმა)ქართული კლავიატურა

Post Screen -> pollBox

გამოკითხვის სათაური:
მოვძებნოთ
პროგრამული კოდი
<input type='text' class='input_text' name='poll_question' id='poll_title' size='40' value='{$poll_question}' />


ბოლოში მივუწეროთ ეს:
პროგრამული კოდი
<span class='rte_control rte_palette' title='ქართული კლავიატურა'>
<input type="checkbox" id="geoKeys2" checked="checked"/> KA
</span>


ხოლო <input type='text' -ის მერე ჩავამატოთ ეს:
პროგრამული კოდი
onkeypress="return makeGeo(this,event2);"



მოვძებნოთ
პროგრამული კოდი
<input type='text'  class='input_text question_title' id='#{qid}' value='#{value}' size='40' maxlength='254' name='question[#{qid}]' />

და <input type='text' -ის მერე ჩავამატოთ ეს:
პროგრამული კოდი
onkeypress='return makeGeo(this,event2);'



მოვძებნოთ
პროგრამული კოდი
<input type='text' id='poll_#{qid}_#{cid}' name='choice[#{qid}_#{cid}]' class='input_text' value='#{choice}' size='46' maxlength='254' />

და <input type='text' -ის მერე ჩავამატოთ ეს:
პროგრამული კოდი
onkeypress='return makeGeo(this,event2);'


მოვძებნოთ:
პროგრამული კოდი
<input type='text' id='poll_#{qid}_#{cid}_votes' name='votes[#{qid}_#{cid}]' value='#{votes}' class='input_text' size='5' />

და აქაც და <input type='text' -ის მერე ჩავამატოთ ეს:
პროგრამული კოდი
onkeypress='return makeGeo(this,event2);'







თემის ძიების ფორმა (ქართული კლავიატურა):

ვხსნით Topic View -> topicViewTemplate
მოვძებნოთ
პროგრამული კოდი
<input type='text'


და მის მერე ჩავამატოთ
პროგრამული კოდი
onkeypress="return makeGeo(this,event);"


მოვძებნოთ იგივე აბზაცია
პროგრამული კოდი
id='topic_search' name='search_term' class='input_text' size='20' tabindex='8' />

და მის მერე ჩავამატოთ ეს
პროგრამული კოდი
<span class='rte_control rte_palette' title='ქართული კლავიატურა'>
<input type="checkbox" id="geoKeys" checked="checked"/> KA
</span>

Go to the top of the page
 
+Quote Post
suckers
პოსტი Feb 4 2010, 01:31 PM
პოსტი #4


აქტიური წევრი
***

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 189
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 1.446



ქართული კლავიატურა რედაქტირების მიზეზში

მოვნახოდ ეს:
პროგრამული კოდი
<input type='text'


შემდეგ მივუწეროთ ეს:
პროგრამული კოდი
onKeyPress="changeVal(this, geokb3);"


ხოლო წინ დავუწეროთ ეს:
პროგრამული კოდი
<span title='ქართული კლავიატურა'>
<input name="geokb3" type="checkbox" value="checkbox" checked="checked" /> ქართული კლავიატურა
</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
davizo70
პოსტი Feb 4 2010, 05:42 PM
პოსტი #5


აქტიური წევრი
***

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 344
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
მდებარეობა: თბილისი
წევრი №: 9.173



ერთი რამ მინდა გკითხოთ-ამ პოსტის სათაურია ინსტალაცია და გაქართულება. მე თავიდან ვქმნი ახალ ფორუმს და გარკვეულ პრობლემებს ვაწყდები, როგორც ახალბედა. თუ თქვენთვის მისაღები იქნება, მინდა დავსვა კითხვები და ნაბიჯ-ნაბიჯ მივაღებინო საიტს საბოლოო სახე. თან დაინტერესებული ხალხიც პრაქტიკულად ნახავს მთელ ამ პროცედურას. თუ საჭიროა, ამისთვის ცალკე თემას გავხსნი.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
suckers
პოსტი Feb 5 2010, 12:23 PM
პოსტი #6


აქტიური წევრი
***

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 189
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 1.446



რა პრობლემა გაქვს davizo70 ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
davizo70
პოსტი Feb 5 2010, 12:30 PM
პოსტი #7


აქტიური წევრი
***

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 344
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
მდებარეობა: თბილისი
წევრი №: 9.173



ახალი თემა გავხსენი, რომ არ გამომსვლოდა ოფტოპიკი (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , http://compinfo.ge/forum/index.php?showtopic=5466&hl=. თუ დრო გექნება, მომეცი ხოლმე რჩევები.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
UstaRa
პოსტი Feb 16 2010, 05:55 PM
პოსტი #8


ახალბედა
*

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 7
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 528



suckers
ქართული კლავიატურის დასაყენებლად ინსტრუქციაში რაც წერია ყველაფერი ზუსტად გავაკეთე, ტექსტარეას ზემოთ კი ჩნდება ქართული კლავიატურა-ო, მაგრამ რეაქცია არ არის. არც ჩართვა/გამორთვა და არც წერა.

3.0.4 ვერსია მაქვს და პმ-ის სისტემაც არ მუშაობს.
ამას წერს:
There appears to be an error with the database.

შეგიძლია დამეხმარო?
მადლობა წინასწარ (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Giena
პოსტი Feb 17 2010, 12:24 AM
პოსტი #9


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: კომპინფოელი
პოსტები: 1.714
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
მდებარეობა: იქ სადაც დუმან პირამიდები...

წევრი №: 412



UstaRa
ციტატა(UstaRa @ 16th February 2010 - 09:55 PM) *
database

ბაზაო ბაზაო! რაღაც MySQL-თან გაქვს "ნე ტო" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)


--------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ჩვენისთანა ბედნიერი განა არის სადმე ერი!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
UstaRa
პოსტი Feb 17 2010, 09:32 AM
პოსტი #10


ახალბედა
*

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 7
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 528



ციტატა(Giena @ Feb 17 2010, 01:24 AM) *
UstaRa

ბაზაო ბაზაო! რაღაც MySQL-თან გაქვს "ნე ტო" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

აააა მეც არა ვთქვი რა უნდა თქვა (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

რაღაცები მივგუგლ-მოვგუგლე, მივასწორ-მოვასწორე და ადმინ პანელში დიაგნოსტიკის დროს აღარ მიგდებს შეცდომა არისო, მაგრამ ფაქტია რომ პრობლემა ისევ არის.

ერთგან წავიკითხო ვერსიის ბაგიაო...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
suckers
პოსტი Feb 17 2010, 04:53 PM
პოსტი #11


აქტიური წევრი
***

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 189
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 1.446



თუ გინდა ჩემს დაედიტორებ ფაილებს მოგცემ, დააკოპირე და შეცვალე... თუმცა შენ 3.0.4 გაქვს და .. მაინც ცადე თუ გინდა.. პრინციპში ბევრი რამე თუ არ გაქვს გაკეთებული ფორუმზე ,გადმოწერე ეს 3.0.3 ,ჩემი დადებული
Go to the top of the page
 
+Quote Post
UstaRa
პოსტი Feb 18 2010, 07:12 AM
პოსტი #12


ახალბედა
*

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 7
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 528



ციტატა(suckers @ Feb 17 2010, 04:53 PM) *
თუ გინდა ჩემს დაედიტორებ ფაილებს მოგცემ, დააკოპირე და შეცვალე... თუმცა შენ 3.0.4 გაქვს და .. მაინც ცადე თუ გინდა.. პრინციპში ბევრი რამე თუ არ გაქვს გაკეთებული ფორუმზე ,გადმოწერე ეს 3.0.3 ,ჩემი დადებული

upgrade/downgrade როგორ ხდება ვერ მეტყვი?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GIORGI_ME
პოსტი Feb 21 2010, 12:29 PM
პოსტი #13


წევრი
**

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 64
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 7.828



ვისი განულებლი სკრიპტია? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

ძველი ვერსიიდან გადასვლის ინსტრუქცია ხო არ გაქვთ?
და სკინები თუ იშოვება ამის? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
UstaRa
პოსტი Feb 21 2010, 05:48 PM
პოსტი #14


ახალბედა
*

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 7
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 528



ციტატა(GIORGI_ME @ Feb 21 2010, 01:29 PM) *
ძველი ვერსიიდან გადასვლის ინსტრუქცია ხო არ გაქვთ?
და სკინები თუ იშოვება ამის? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

ვერსიის განახლებას გულისხმობ? ftp-დან ფორუმის ყველა ფაილი წაშალე გარდა conf_global.php-ს გარდა და ასევე ახალი ვერსიის ყველა ფაილი ატვირთე იგივე ფაილის გარდა. შემდეგ გაუშვი .../admin/upgrade და დანარჩენს მგონი მიხვდები.

აქ არის ბევრი უფასო სკინი, დარეგისტრირება უნდა ოღონდ:
http://skins.invisionize.com/db/index.php/c/325
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GIORGI_ME
პოსტი Feb 22 2010, 07:39 PM
პოსტი #15


წევრი
**

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 64
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 7.828



ციტატა(UstaRa @ Feb 21 2010, 06:48 PM) *
ვერსიის განახლებას გულისხმობ? ftp-დან ფორუმის ყველა ფაილი წაშალე გარდა conf_global.php-ს გარდა და ასევე ახალი ვერსიის ყველა ფაილი ატვირთე იგივე ფაილის გარდა. შემდეგ გაუშვი .../admin/upgrade და დანარჩენს მგონი მიხვდები.

აქ არის ბევრი უფასო სკინი, დარეგისტრირება უნდა ოღონდ:
http://skins.invisionize.com/db/index.php/c/325


მადლობ (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
giob
პოსტი Feb 25 2010, 07:23 PM
პოსტი #16


ახალბედა
*

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 5
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 125



არცერთი ipb 3.0.X ვერსია არ მუშაობს ჩემთან, ლოკალზე, ნორმალურად.
სწრაფი პასუხის ფორმაში არცერთი ღილაკი არ მუშაობს. და საერთოდ, რომელი ღილაკიც ჯავასკრიპტზეა დამოკიდებული საერთოდ არ რეაგირებენ.
ადმინკაშიც მსგავსი სიტუაციაა, Look & Feel > სკინი > არცერთ კომპონენტს არ მიხსნის დასარედაქტირებლად.

ლოკალი მაქვს vertrigo-ზე, ვითომ მაგის ბრალია? :spy:


--------------------
პოსტის საინფორმაციო მხარდამჭერია "COMPINFO". ოქროს სპონსორი - "ბლექ ინტერნეიშენალზი". ოფიციალური გადამყვანი "British Airways". მთელი კოლექტივი მადლობას ვუხდით მეფუტკრე მაყვალას გოგოს, წუხანდელი ღამისთვის.

2003-2010 — komisia Posting Group™. ყველა უფლება დაცულია.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bekward
პოსტი Feb 26 2010, 02:15 PM
პოსტი #17


ცოლიანი
******

ჯგუფი: კომპინფოელი
პოსტები: 2.684
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
მდებარეობა: თეთრი პლასტმასის სკამი

წევრი №: 23



giob
ვერტრიგოზე მიყენია მეც, მუშაობს 5-ზე (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)


--------------------
წაგვლეკეს ჩინელებმა, ძალიან ცუდადაა საქმე, დროა რაღაც მოვიფიქროთ ხალხო თორე მალე ჩვენი ადგილი აღარ იქნება ჩვენსავე ქვეყანაში!!!!!!!

"როცა სიყვარულის ძალა დაძლევს ძალის სიყვარულს, დედამიწაზე მშვიდობა დაისადგურებს." - ჯიმი ჰენდრიქსი

რუსთავის ფორუმი
Go to the top of the page
 
+Quote Post
davizo70
პოსტი Feb 26 2010, 03:59 PM
პოსტი #18


აქტიური წევრი
***

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 344
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
მდებარეობა: თბილისი
წევრი №: 9.173



ციტატა(giob @ Feb 26 2010, 12:23 AM) *
არცერთი ipb 3.0.X ვერსია არ მუშაობს ჩემთან, ლოკალზე, ნორმალურად.
სწრაფი პასუხის ფორმაში არცერთი ღილაკი არ მუშაობს. და საერთოდ, რომელი ღილაკიც ჯავასკრიპტზეა დამოკიდებული საერთოდ არ რეაგირებენ.
ადმინკაშიც მსგავსი სიტუაციაა, Look & Feel > სკინი > არცერთ კომპონენტს არ მიხსნის დასარედაქტირებლად.

ლოკალი მაქვს vertrigo-ზე, ვითომ მაგის ბრალია? :spy:

ზუსტად იგივე სიტუაციაა ჩემთან. მოდიფიცირების პანელი "სისტემ"-ში სადღაც დაიკარგა, სკინების რედაქტირების ტეპლეიტებიც გაქრა. თავიდან ეს ყველაფერი თითქოს იყო, ჩემი არაფერი წამიშლია. ეხლა იმას ვფიქრობ, წავშალო ეს ვერსია და დავაყენო უფრო გამოცდილი ვერსია, რომლის გადაქართულებაც შეიძლება. მარტო ის არ ვიცი, როგორ გადავიტანი ახალ ფორუმზე უკვე არსებული ტოპიკები.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
left2dead
პოსტი Feb 27 2010, 10:22 AM
პოსტი #19


ახალბედა
*

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 1
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 9.336



ციტატა(UstaRa @ Feb 16 2010, 08:55 PM) *
suckers
ქართული კლავიატურის დასაყენებლად ინსტრუქციაში რაც წერია ყველაფერი ზუსტად გავაკეთე, ტექსტარეას ზემოთ კი ჩნდება ქართული კლავიატურა-ო, მაგრამ რეაქცია არ არის. არც ჩართვა/გამორთვა და არც წერა.


მეც იგივე პრობლემა მაქ ზუსტად, ყველაფერი როგორც გიწერია ესე გავაკეთე მარა არ ცვლის ქართულზე.

ჩემი ვერსია რომლებზეც ვცადე არის: ეს რა გიდევს , DGT-სი და MAYBE-სი არცერთის განულებულზე არ წავიდა, ხო და ყველა 3.0.3 იყო (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

ვერ დამიყენებთ ვინმე რამე ორ იყოს? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apocalips
პოსტი Mar 12 2010, 10:19 AM
პოსტი #20


წევრი
**

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 14
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
მდებარეობა: Georgia, Tbilisi
წევრი №: 2.113



ზუსდად ის თემაა რაც მჭირდება

დიდი მადლობა მეგობრებო
ეხლა რა პრობლემა მაქვს
ციტატა
IPB 3.0.3 ვერსიაზე ხანდახან მიწერს შემდეგს
There appears to be an error with the database.

If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

You can try to refresh the page by clicking here


რისი ბრალია და რით დავასტაბილურო?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 გვერდი V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 23rd July 2019 - 05:47 PM