მთავარი  |    ფორუმი  |    FAQ  |    წესები  |    კონკურსები  |    რეკლამა ჩვენთან  |    კონტაქტი

გამარჯობა, სტუმარო ( შესვლა | რეგისტრაცია )

2 გვერდი V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> MySql -გამარკვიეთ როგორ გადავიტანო ბაზები, მოკლედ ფორუმის გადატანა მინდა და როგორ ?
student777
პოსტი Aug 24 2007, 02:44 PM
პოსტი #1


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 914
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 474



ხალხნო ძალიან გთხოვთ დამეხმარეთ, როგორ გადავიტანო ფორუმი IPB ლოკალური ერთი სერვერიდან მეორე სერვერზე ???

როგორც მივხდი ბაზებს, ექსტრაქტი უნდა გაუკეთო მერე კიდე იმპორტი ხო ???

მაგრამ დაწვრილებით დამიწერეთ თუ შეგიძიათ და არ დაგეზარებათ(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)


მოკლედ და ბაზებს რომ გადავიტან ზუსტად რა გადავა ???

აი მაგალტად მე ერთ სერვერზე ავაწყე ფორუმი ანუ ყველა ცვლილება შევიტანე, utf-8 დაყენებული სკინის ცათვლით დამთავრებული, რამდენი იუზერიც დარეგისტრირდა, ნუ მოკლედ მთლიანად .

ხო კიდე ორივე სერვერზე არ აყენია phpmyadmini !!!!!! მიყენია ბოლო MySql-ი ანუ ბაზებს ვქმნი

CREATE DATABASE ragaca; და ვშლი კიდე ამ ბრძანებით uii agara maxsovs ნუ რაღაცა DATABASE; (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

და იდე ერთი ორი ბრძანება ვიცი მეტი არა (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

წინასწარ მადლობთ (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
გიგა
პოსტი Aug 24 2007, 03:07 PM
პოსტი #2


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: გადამდგარი მოდერი
პოსტები: 1.126
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
მდებარეობა: Saxli
წევრი №: 7



ციტატა
ბრძანებით uii agara maxsov

drop.
სიმართლე რო გითხრა არ ვიცი რა გირჩიო.


--------------------

Если не стоит, то и не стоит.
Слабый пол сильнее сильного лишь в силу слабости сильного к слабому...
Работа с красивыми женщинами теоретически возможна, а на практике - все время стоит...




Go to the top of the page
 
+Quote Post
student777
პოსტი Aug 24 2007, 03:32 PM
პოსტი #3


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 914
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 474



გიგა

ხო გამახენდა (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) და phpmyadmini რომ დავაყენო მაინც ვერაფერს მირჩევ ?????
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sh@ko
პოსტი Aug 24 2007, 03:40 PM
პოსტი #4


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: კომპინფოელი
პოსტები: 1.933
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
მდებარეობა: Music Box
წევრი №: 15



student777, თემაში: IPB თავიდან ბოლომდე, ან მსგავსი სათაურის სხვა თემაში ჯაჯას მიერ ნახსენები. სად, აღარც მე მახსოვს, მგონი ახლა გამახსენდა, myweb-ზე ვერ ვაყენებო, რომ ჩიოდნენ... იქ დაძებნე და საერთოდაც დაგეძებნა და ზედმეტ თემებს ვეღარ გახსნიდი (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)


--------------------
ასე დაწერილს ხელმოწერა აღარ სჭირდება!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
სტუმარი "otosaxel"
პოსტი Aug 24 2007, 03:50 PM
პოსტი #5





სტუმარი

ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა




student777
ციტატა
ხალხნო ძალიან გთხოვთ დამეხმარეთ, როგორ გადავიტანო ფორუმი IPB ლოკალური ერთი სერვერიდან მეორე სერვერზე ??? როგორც მივხდი ბაზებს, ექსტრაქტი უნდა გაუკეთო მერე კიდე იმპორტი ხო ???მაგრამ დაწვრილებით დამიწერეთ თუ შეგიძიათ და არ დაგეზარებათმოკლედ და ბაზებს რომ გადავიტან ზუსტად რა გადავა ???აი მაგალტად მე ერთ სერვერზე ავაწყე ფორუმი ანუ ყველა ცვლილება შევიტანე, utf-8 დაყენებული სკინის ცათვლით დამთავრებული, რამდენი იუზერიც დარეგისტრირდა, ნუ მოკლედ მთლიანად . ხო კიდე ორივე სერვერზე არ აყენია phpmyadmini !!!!!! მიყენია ბოლო MySql-ი ანუ ბაზებს ვქმნი CREATE DATABASE ragaca; და ვშლი კიდე ამ ბრძანებით uii agara maxsovs ნუ რაღაცა DATABASE; და იდე ერთი ორი ბრძანება ვიცი მეტი არა წინასწარ მადლობთ

მაგ ოხერ phpmyadmin-ში (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) გენახა კნოპკა export (ზემოთ) ჩაგეწერერა ფაილად და გადაგეტანა სხვა ბაზაში. მარა ერთი პრობლემა გექნება თემების სათაურები კითხვის ნიშნებად გამონდება მარა ერთ ერთს რედაქტირებას უზამ და პროსტა save-ს დააჭერ და ყველაფერი რიგზე იქნება (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , ხო არ დაგავიწყდეს ფაილებში იმ ფაილის რედაქტირება სადაც ბაზის სახელი ინახება (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
student777
პოსტი Aug 24 2007, 04:13 PM
პოსტი #6


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 914
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 474



otosaxel
რაღაცა ვიჩალიჩე და არ გამომივიდა, ანუ export რომ გაუკეთე მერე რამოდენიმე ვარიანტი შემომთავაზა...... და რავი აბა sql კი მიუთითე მარა მერე საერთოდ იმდენი ერორი ამოყარა როოოოოო (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

ხო კაი დაუშვად გაუკეთე export -ი მერე რა უნდა უყოოოო ???? ? ახლ სერვერზე აზალ ბაზაზ შევქმნი და მიუთითებ იმ ბაზას utf -8 ს და მერე პირველ ბაზას იმპურტს მივცემ ??????
Go to the top of the page
 
+Quote Post
სტუმარი "otosaxel"
პოსტი Aug 24 2007, 04:17 PM
პოსტი #7





სტუმარი

ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა




student777
ციტატა
რაღაცა ვიჩალიჩე და არ გამომივიდა, ანუ export რომ გაუკეთე მერე რამოდენიმე ვარიანტი შემომთავაზა...... და რავი აბა sql კი მიუთითე მარა მერე საერთოდ იმდენი ერორი ამოყარა როოოოოო

მანდ ხელი არაფერს ახლო პროსტა ჩაურთე "save to file" და ეგაა დაითრევ sql ფაილს.
ციტატა
ხო კაი დაუშვად გაუკეთე export -ი მერე რა უნდა უყოოოო ???? ? ახლ სერვერზე აზალ ბაზაზ შევქმნი და მიუთითებ იმ ბაზას utf -8 ს და მერე პირველ ბაზას იმპურტს მივცემ ??????

ზუსტად (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ანუ იმ ფაილს მიუთითემ იმპორტად რომელიც წეღან დააექსპორტე.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
student777
პოსტი Aug 24 2007, 04:20 PM
პოსტი #8


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 914
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 474



Sh@ko
ეს კი არ შეეხება IPB-ს ეს შეეხება მონაცემთა ბაზებს, და IPB აქ რაც თემებია გახსნილი ყველა მაქვს გადაკითხული და არ სად არ წერია...

ვიღაცას რომ შეექმნას პრობლემა mysql-თან არ ჯონია ამ თემას წაიკითხავს და ავე თავის პრობლემას დაწერს.

უბრალოდ მართლა ვერ მივხდი რა შუაშია IPB და MySQL-ი, კი მართალია ერთად მუშაობენ, მაგრა IPB არის სკრიპტი MySQL კი მონაცემთა ბაზების ერთ ერთი ენა (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

otosaxel
მადლობ, მივალ სხში და ვცდი (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) თუ phpmyadmi-ში გამოვიდა მერე კი mysql ბრძანებებს მოვნახავ ნეტში და ანოლოგიურს გავაკეთებ, რამე შეკითხვები თუ გამომიჩნდება აქ დავფოსტავ (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
სტუმარი "otosaxel"
პოსტი Aug 24 2007, 04:29 PM
პოსტი #9





სტუმარი

ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა




რახან აქ ჩამოვარდა MySQL-ზე ლაპარაკი მეც მაქ ერთი კითხვა ... მოკლედ ერთერთ დვიჟოკს ჩავაცივდი და ეხლა რა მაიტერესებს როგორ გავაკეთო php-ში ის ბრძანება რომ ბაზა გადააკეთოს unicode_general_ci-ით? დანარჩენი უკვე გავაკეთე ცხრილების შექმნაც ინფოს ჩაყრაც აი ეს დაწყევილიღა დარჩა (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
student777
პოსტი Aug 24 2007, 04:32 PM
პოსტი #10


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 914
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 474



otosaxel
მაგიიი არ ვიციიიი მეეე (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ანუ შენ გინდა PHP-ში ის ფუნქცია რომელის მეშვეობით ბაზა შეიცვლება unicode_general_ci ამით ???

მერე mysql-იდან ვერ აკეთებ მაგას ???????

თუ გინდა ძველიც შეიცვალოს, თუ ძველი გინდა შეიცვალოს რაღაც არამგონია გამოგივიდეს ეგ საქმე
Go to the top of the page
 
+Quote Post
სტუმარი "otosaxel"
პოსტი Aug 24 2007, 04:38 PM
პოსტი #11





სტუმარი

ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა




student777
ციტატა
მაგიიი არ ვიციიიი მეეე ანუ შენ გინდა PHP-ში ის ფუნქცია რომელის მეშვეობით ბაზა შეიცვლება unicode_general_ci ამით ???

ეგ მინდა ზუსტად. ბაზიდან კი ვცვლი მარა ერთი დვიჭოკის ავტომატუ ისტალაციას ვაწყობ ყველაფრით. ანუ ბაზის იმპორტით და ყველაფრით და ცოტა ცუდად გამოვა რო ბაზის კოდიროვკის შეცვლა phpmyadmin-ით მოგიწიოს (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sh@ko
პოსტი Aug 24 2007, 05:15 PM
პოსტი #12


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: კომპინფოელი
პოსტები: 1.933
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
მდებარეობა: Music Box
წევრი №: 15



student777, http://compinfo.ge/forum/index.php?s=&show...indpost&p=12179 აქ პირდაპირ შენ მოგმართავენ და მარტო ბაზის კი არა, მთელი ფორუმის გადატანაა გაკვრით ახსნილი... რავი, იგივეს კითხულობ, მგონია... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)


--------------------
ასე დაწერილს ხელმოწერა აღარ სჭირდება!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
student777
პოსტი Aug 24 2007, 07:00 PM
პოსტი #13


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 914
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 474



QUOTE(Sh@ko @ Aug 24 2007, 05:15 PM) [snapback]14114[/snapback]

student777, http://compinfo.ge/forum/index.php?s=&show...indpost&p=12179 აქ პირდაპირ შენ მოგმართავენ და მარტო ბაზის კი არა, მთელი ფორუმის გადატანაა გაკვრით ახსნილი... რავი, იგივეს კითხულობ, მგონია... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)



QUOTE
მოკელდ მე შენს ადგილზე ვიზამდი შემდეგს, ლოკალურიად დავქოქავდი ფორუმს, მაქსიმალურად გავაქართულებდი და სხვა საჭირო შტუკებს გავაკეთებდი, შემდეგ ავტვირთავდი ფორუმს მაგ საიტზე, ბაზას ჩემს კომპზე დავაექსპორტებდი და შემდეგ საიტზე დავაიმპორტებდი, ფაილში Global.conf.php შევიტანში შესაბამის ცვლილებებს. მაგალიტად საიტის რეალურ მისამარტს და ბასის პარამეტრებს, ვსიო საიტი ამუშავდებოდა.


(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) მართალი ხარ იყო ხსენებული იმ თემაში ფორუმი როგორ გატამეტანა, კერძოდ ja_ja-ს ნათქვამი იყო (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

სიმართლე რომ გითხრა არც მახოვდა, და იმ დროს საერთოდ არაფრის აზე რომ არ ვიყავი .....

მარა აქ კიდე მინდა MySql-ს რაღაც შეკითხვები განვიხილო და ა.შ (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
სტუმარი "otosaxel"
პოსტი Aug 26 2007, 12:26 PM
პოსტი #14





სტუმარი

ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა




აა გავაკეთე ესეც კოდი თუ ვინმეს დაჭირდება და ექსპერიმენტებით ვნახე რომ ცხრილებში ინფოს შეტანაა ძნელი დანარჩენი კი მარტივია ყველაფერი!
HTML კოდი
mysql_query("ALTER DATABASE `$dbname` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci");

უბრალოდ ბრძანებას წერთ ამაში:
HTML კოდი
mysql_query("ბრძანება");
Go to the top of the page
 
+Quote Post
student777
პოსტი Aug 26 2007, 01:13 PM
პოსტი #15


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 914
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 474



კაია (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ხალხნოო phpmuadmin-ს დაყენება იცით ??? თუ იცით როგორ გავაკეთო ?

ერთ საიტზე გავჩითე, მარა მანდ 3 გვერდი ეწერა როგორ მივაბა, თან ინგლისურად, იმენა apache. mysql, php კონფიგი უფრო ადვილია ვიდრე ვიდრე მაგ phpmyadm-ს დაყენება (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
სტუმარი "otosaxel"
პოსტი Aug 26 2007, 08:33 PM
პოსტი #16





სტუმარი

ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა




student777
ციტატა
ერთ საიტზე გავჩითე, მარა მანდ 3 გვერდი ეწერა როგორ მივაბა, თან ინგლისურად, იმენა apache. mysql, php კონფიგი უფრო ადვილია ვიდრე ვიდრე მაგ phpmyadm-ს დაყენება

ჰამ ეგ მართლა ძნელია, (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ჯობია სხვას გააკეთებიო (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ისე ერთერთი მაგის მორჯულების მაგალითი აქაა:
http://compinfo.ge/forum/index.php?showtopic=55
ა პაროლის დაყენება (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
student777
პოსტი Aug 26 2007, 11:08 PM
პოსტი #17


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 914
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 474



otosaxel
ეგ ვიცი და კარგად გამომდის (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) მერე რა ძნელი რომააა (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) მაინც დავაყენებ (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ვიცი შეიძლება 15 წუთის საქმე იყოს მაგრა მე ერთი კვირა დამჭირდეს, მარა მაინც უნდა ვისწავლოოო (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Go to the top of the page
 
+Quote Post
student777
პოსტი Sep 4 2007, 03:57 PM
პოსტი #18


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 914
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 474



აუუ ხალხნოოო ძალიან მაგრად მჭირდება ძალიან გთხოვთ მასწავლეთ თუ როგორ დავაექსტრაქტო ბაზები და ინპორტი მივცე, როცა pypmyadmin
Go to the top of the page
 
+Quote Post
student777
პოსტი Sep 4 2007, 03:57 PM
პოსტი #19


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 914
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 474



აუუ ხალხნოოო ძალიან მაგრად მჭირდება ძალიან გთხოვთ მასწავლეთ თუ როგორ დავაექსტრაქტო ბაზები და ინპორტი მივცე, როცა pypmyadmin
Go to the top of the page
 
+Quote Post
student777
პოსტი Sep 4 2007, 03:57 PM
პოსტი #20


ტექნო მანიაკი
******

ჯგუფი: რეგისტრირებული
პოსტები: 914
ნიკის ჩასმა
ციტატაში ჩასმა
წევრი №: 474



აუუ ხალხნოოო ძალიან მაგრად მჭირდება ძალიან გთხოვთ მასწავლეთ თუ როგორ დავაექსტრაქტო ბაზები და ინპორტი მივცე, როცა pypmyadmin

აუუ ხალხნოოო ძალიან მაგრად მჭირდება ძალიან გთხოვთ მასწავლეთ თუ როგორ დავაექსტრაქტო ბაზები და ინპორტი მივცე, როცა pypmyadmin-ს დაყენება \, ეგ ორი ბრძანება მინდა რომ პირდაპირ mysql გავაკეთო აუუ მაგარდ მჭირდება ბლინ (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 გვერდი V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 14th November 2019 - 01:21 PM